17. syyskuuta 2012

Älkää panetelko Panettaa


Yhdysvaltain puolustusministeri Leon Panetta on matkustanut Kiinaan hiomaan maiden välisiä suhteita.

Sanon, että ”älkää panetelko Panettaa”, sillä Yhdysvallat on pahoin velkaantunut muun muassa kiinalaisille. Kiinalaiset ovat ostaneet Yhdysvaltain teollisuutta, ja eniten velkaa USA on juuri Kiinaan.

Kiina sitä paitsi lepuuttaa oman valuuttansa arvoa vain murto-osassa sen todellisesta arvosta verrattuna dollariin. Näin maa varmistaa alhaisen hintatason, työllisyyden ja tuotteidensa kysynnän.

Kiina tekee täysin nationalistista politiikkaa, samoin kuin monet muutkin Aasian suurvallat ja nousevat maat, esimerkiksi Intia ja Etelä-Korea.

Kiina on maailman ainoa kommunistisesti hallittu markkinatalous. Kiinalaisessa gerontokratiassa sosialismi ja kapitalismi paiskaavat kättä, sillä valtiosta riippumattomia ammattiyhdistyksiä ei edelleenkään sallita. Omille kansalaisilleen Kiina jakaa pikku-uudistuksia. Kommunismi siis toimii kansan kurissa pitämiseksi samalla kun valtio kartuttaa jo nyt ylisuureksi paisunutta kassaansa.

Kiina ajaa kansallista etua esimerkillisen ponnekaasti mutta heikosti päivävaloa sietävin keinoin. Hassunkurista on, että mikäli Suomessa lausahtaa sanankin oman maamme kansallisen edun varjelusta, kaivetaan giljotiinia esiin ja saa natsin merkin otsaansa.