12. joulukuuta 2021

Malmi-päätös sen näytti: vihervasemmiston DNA on kansanvallan vastainen

Helsingin vihervasemmisto heitti märän rätin kuntademokratian kasvoille, kun valtuusto päätti etupäässä vihreiden ja vasemmiston äänillä hylätä kuntalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Malmin lentokentän säilyttämisestä.

Siten valtuuston enemmistö torppasi esityksen aseman säilyttämisestä ja kehittämisestä aiemmassa ja nykyisessä käytössään.

Päätös oli tappio paitsi kulttuurihistoriallisesti ja toiminnallisesti tärkeälle kohteelle, myös kuntademokratialle.

Jos Suomen suurimmasta kuntalaisaloitteesta ei järjestetä äänestystä, mistä sitten? Kaikki puolueet ovat puhuneet yhteen ääneen kuntademokratian kehittämisestä kansanäänestyksillä. Ja nyt kun siihen olisi ollut mahdollisuus, tilaisuutta ei käytetä.

Syy oli tietenkin pelko lopputuloksesta. Kaikki tietävät, että noin kaksi kolmasosaa helsinkiläisistä kannattaa Malmin lentokentän säilyttämistä ja kehittämistä. Se ei vain ollut vihervasemmiston ideologian mukaista ja oli tiettyjen grynderi-intressien vastaista.

Ei auttanut, että kaksi kansainvälistä suojelujärjestöä ovat julistaneet Malmin lentokentän kulttuurihistoriallisesti uhanalaiseksi alueeksi. Ei vaikuttanut vihreisiin, että alueella on suojelua kaipaava perhosniitty.

Ei kiinnostanut, että Helsinki-Vantaalla kopterit ovat vaaraksi muulle lentoliikenteelle. Ei ollut apua siitäkään, että korvaava pienlentokenttä puuttuu ja maksaa vähintään puoli miljardia euroa. Eikä auttanut asiaa, että lentoliikenne sähköistyy ja toimintaympäristö Malmilla on muuttunut kaupunkikentän eduksi.

Ja lisäksi ovat nämä uudisrakentamista vastustavat seikat, kuten upottava pohja, sulfiittisavi ja jäänestoaineiden täyttämä maaperä, joka täytyisi vaihtaa.

Ympäristöpuoluetta näytteleviä vihreitä ei kiinnosta kulttuuriympäristön suojelu eivätkä kaupungin luontoarvot lainkaan, vaan puolue rajaa huolensa turvapaikkapolkujen takaamiseen ja lähi-itäläisten yksinhuoltajaäitien hiilijalanjäljen kompensoimiseen.

Totuus on, että Helsingin yleiskaavassa on varattuna riittävästi maata asuinrakentamiseen ilman Malmin lentokentän tuhoamista, myös väestönkasvuennusteet huomioiden.

Totuus on, että asuntopula johtuu rakennuttajien ja pankkien haluttomuudesta tuottaa vähääkään liikaa asuntoja markkinoille ja pyrkimyksestä välttää hintojen laskua.

Helsingin asuntopula on markkinamekanistinen ilmiö, eikä sillä ole mitään tekemistä Malmin lentokentän rakentamisen tai rakentamattomuuden kanssa.

Vihervasemmiston täytyy saada uusi Jakomäki koilliseen kaupunginosaan vaikka pakolla, niin on sitten uusi paratiisi Mumbaista tuleville akavalaisille koodaajille. Sieltä voi rämpiä kumipyöräliikenteen varassa keskustaan töihin, kun ratikka ei mene eikä metro kulje ja rautatieasemalle on matkaa.

Kansanäänestysten ylenkatsominen paljastaa, millainen DNA demokraattisina esiintyvien vasemmistopuolueiden sisällä piilee.

Mitäpä muuta vasemmisto voisi olla kuin kansanvallan vastainen, sillä vasemmiston historiallinen evoluutio nojaa totalitarismin perinteeseen, autoritaarisuuteen ja yksilönvapauden kiistämiseen? Autoritareita he eivät ole.

Sama karu vallan käyttö on syynä siihen, miksi myöskään maan hallituksen kokoonpano ei vastaa eduskuntavaalien tulosta, joka on mitätöity turhana populismina.

Suomessa on vasemmistoenemmistöinen hallitus, vaikka eduskunnassa on selvä oikeistoenemmistö, ja kyseisen ristiriidan seurauksena moni asia valtakunnanpolitiikassa mättää. Pääministeri tekee pyöreitä päiviä baareissa, ja hätätilalainsäädäntö pakolaistulvan torjumiseksi edelleenkin puuttuu, vaikka aseiden kalina kuuluu jo Ukrainasta asti.

 

Malmin lentokentän säilyttämisestä aiemmin:

Malmin lentoasema pelastettava barbarismilta

Uhanalainen Malmin lentoasema suojeltava kulttuuriympäristönä