29. huhtikuuta 2017

Oikeutta juhlapaikanhakijoille

Pohdin tässä, milloin yliopistoväki kerää listan laitonta maahanmuuttoa vastaan.

Maahanmuuttoa ja monikulttuurisuuden ideologiaa propagoiva Helsingin Sanomat iloitsi tänään, että ”yli 200 professoria ja muuta asiantuntijaa vaatii parempaa turvapaikkapolitiikkaa ja arvostelee maahanmuuttoviranomaisia ja tuomioistuimia”.

Vaatimuslistan jatkoksi oli roiskaistu samanlainen nimilista kuin taannoisessa Image-lehdessä, jossa yliopistomaailman punakaartilaiset protestoivat juhlapaikanhakijoiden käännytyksiä vastaan.

Vasemmistolaisten vyörytykseen viitaten media pyrkii luomaan mielikuvaa, että kiristyneen turvapaikkapolitiikan vastustamisella on muka laajempaakin kannatusta ja tiedeyhteisön yleinen tuki, vaikka tiukennuksia vastaan jankuttaa aivan sama protestoijien lahko kuin aiemminkin.

Surkeimpienkin akateemisten pullasorsien pitäisi ymmärtää, että oikeusvaltio ei toimi niin, että laittomalle maahan pyrkijälle tehdään kielteinen päätös, ja sen jälkeen päätöksen tehnyt taho painostetaan pyörtämään ratkaisunsa leiriytymällä torille, kunnes päätös on peruttu. Tällainen menettely itse asiassa veisi pohjan koko viranomaistoiminnalta.

Nimilistalta löytyvät luonnollisesti yliopistoyhteisön pahimmat politrukit, kuten Lena Näre, Markus Jäntti, Tuomas Ojanen, Juha Lavapuro, Heikki Patomäki, Kimmo Grönlund ja Saara Pellander. Jopa vanha sotaratsu Kaarle Nordenstreng oli kaivettu eläkkeeltä tätä kommunistien listaa täydentämään.

Joukossa näyttää olevan huomiota herättävän paljon sosiaalitieteilijöiden edustajia ja muutama filosofian pieni nimi. Sosiaalipsykologian oppiainetta politisoivat yliopistollisen asemansa takaa annetulla kannanotollaan Anna-Maija Pirttilä-Backman ja Inga Jasinskaja-Lahti.

Lista on häpeäksi yhteiskuntatieteille ja toisille yhteiskuntatieteilijöille, sillä se ohjaa ajattelemaan, että kaikkien muidenkin yhteiskuntatieteilijöiden pitää olla samaa mieltä kuin kyseinen vihervasemmistolainen klusteri, joka yliopistoissa käyttää tiedepoliittista valtaa myös puolueellisten virkanimitysten, opiskelijavalintojen ja tutkimusten arvostelun muodossa.

Heidän olisi rehellisintä tunnustaa, että listansa on pelkkä symbolinen ja raihnainen läimäytys yliopistoleikkauksia tehnyttä hallitusta vastaan.

Tieteen punikkifasistit valittavat olevansa huolissaan siitä, miten ”pakolaisille taataan asianmukainen viranomaiskäsittely”. Tiedekuntien gangsterien kannattaisi olla huolissaan ihan vain siitä, miten taataan asianmukainen käsittely ei-vasemmistolaisille ihmisille yliopistoissa ja ettei yliopistojen toiminta olisi heidän käsissään sellaista koulukiusaamista, josta kerron tarkemmin teoksessani Suomalaisen nykyfilosofian historia Mustelmani taisteluista tieteen ja filosofian kentillä.

Ulkopuoliset ihmiset voivat vain kuvitella, millaista yhteiskuntatieteiden opetus yliopistoissa on, kun opetusresurssit ovat punavihreän värisuoran hallussa. Siinä valossa jokainen eri tavoin ajatteleva on todellinen sortoa pakeneva poliittisen turvapaikan hakija, aivan kuten minäkin.

Listan allekirjoittaneet voivat kirkkain silmin tiedustella, ”mitä pahaa on oikeudenmukaisuuden vaatimisessa”. Sitä pahaa, että ”ihmisoikeuksiin” viittaaminen toimii heidän tapauksessaan pelkkänä valloituksen ja väestöjen vaihdon verukkeena, jolle ei ole kansanvaltaista hyväksyntää, sillä itse hanke luvaton maahantulo on kantaväestön näkökulmasta oikeuttamatta.

Kieroa on, että media taivuttelee näkemään tieteen punakaartilaisten kutsuhuudon pakolaisille jonkinlaisena tieteellisenä ansiona, jonka kautta voi ilmentää ”hyveellisyyttä”, vaikka tosiasiassa kyseinen moraaliposeeraus osoittaa arvostelukyvyttömyyttä, todellisuustajun hämärtymistä ja pyrkimystä nähdä asiat aina vain ulkomaalaisten edun kannalta.

Yhteiskuntatieteilijöiden suurin ongelma on, että he eivät tiedä, millainen yhteiskunta on. Tässä tapauksessa se on sellainen, että jokainen lantti, joka annetaan juhlapaikanhakijoiden elättämiseen, merkitsee maamme velkaannuttamista tai on pois joltakin suomalaiselta ihmiseltä, esimerkiksi opintotuesta, asumistuesta tai yliopistojen resursseista.

Vastineeksi kehitysmaista tulleiden haittamaahanmuuttajien päästämisestä Eurooppaan ovat kantaväestöt saaneet islamilaisen terrorin, jolla mädätetään länsimaista yhteiskuntaa ja suoritetaan viattomiin ihmisiin kohdistuvaa kansanmurhaa.

Toivon tosiaan, että hallitus rahoittaa pakolaisten ylläpitoa ottamalla varat näille listoille nimensä kirjoittaneiden henkilökohtaisista palkoista, kun kerran halukkuutta näyttää olevan. Tällöin rasitus kohdistuu aiheuttamisperiaatteen mukaan oikeudenmukaisesti. Ja oikeudenmukaisuuttahan tässä ajetaan, eikö vain? Vastuun kantaminen merkitsee ennen kaikkea vastuun kantamista omista tyhmyyksistä.


Kirjoituksiani tieteen puolueellisuudesta: 

Mitä on epämoraalinen yhteiskuntatutkimus?
Mitä on politisoitunut yhteiskuntatutkimus?
Internatsismia yliopistoissa
Historiallinen aivopieru
Ei saisi kärjistää
Dialogin Paavalit ja sovinnaisuuden Sokrateet
Yliopistofilosofian vanhat ja uudet ruhtinaat
Thomas Piketty: kurpitsanaamio vai täytetty ankka?
Sixten kuin ”sixteen”
Toimittajat tuhattaitureina, professorit propagandaministereinä
Sossupuhetta kansojen identiteeteistä
Vasemmistolainenkin saa ajatella nyt filosofisesti
Ääriliikkeillä pelottelijat tekevät näennäistutkimusta
Maahanmuuttopropagandaa yliopistolla 
Aseman mamumielenosoitus ja pöllöpolitrukkien ökyröyhtäys 
Kamala mekkala ja kirkkotätien moraaliposeeraus
Ihmisoikeusfundamentalismi on perustuslakipopulismia
Pötypuheen vuodatuksella Vuoden Tiedekynäksi
Sosiologian (n)ostalgia
Kun professori lausahtaa
Pravdan jälkeisestä ajasta