17. maaliskuuta 2011

Perussuomalaisten onnenkantamoiset


Mikäli oikein arvaan, Japanin ydinvoimalaonnettomuus nostaa Perussuomalaisen puolueen kannatusta, sillä puolueen kanta ydinvoimaan on ollut kielteinen. Vaalien viimeisen ja kiivaimman kampanjakuukauden aikana myös moni muu pultti saattaa katketa perussuomalaisten hyväksi.

Muammar Gaddafin kamppaillessa kansannousuja vastaan ihmisten hätä tuo EU:n rajoille tuhansittain maahanmuuttohaluisia pakolaisia, joista osa tähtää Suomeen. Tämä puolestaan aiheuttaa paniikkia Suomessa, jossa ihmisten mitta maahanmuuttoa kohtaan on täysi, ja tilanne kiertyy Perussuomalaisen puolueen voitoksi. Jos siis Frederikiä ei valittukaan kohottamaan Helsingin piirin kannatusprosenttia, sitä nostaa nyt ”Libyan Frederik”, sheikki Ali Hassan, joka ”käänsi kansan kassan”.

Maailmalla koetut mullistukset vaikuttavat talouteen, ovatpa kyseessä sitten maanjäristykset tai vallankumoukset. Finanssikriisissä olevalle Euroopalle tämä ei tee hyvää. Suomi on pääministerinsä suulla ilmoittanut, ettei se halua kasvattaa Euroopan vakausrahaston kokoa vähiten velkaantuneiden maiden kustannuksella. Mari Kiviniemi on kuitenkin jäänyt kantansa kanssa yksin EU:n kokouksissa. Muissa maissa oivalletaan, että Suomessa ovat vaalit tulossa. Kauttakulkulainoitus siis kasvaa edelleen ja veronmaksajien piikkiä pidetään auki. Tämä myönnetään tietysti myös nykyisissä hallituspuolueissa, kunhan vaalit ovat ohi.

Minua kyllä naurattaa niin sanottujen suurten puolueiden teatteri. Rimpuilkoot nyt kannatuskatonsa vuoksi, kun tekivät aikoinaan tyhmästi tilanteessa, jossa olisi voitu tehdä viisaasti. Ei se Euroopan unionin jäsenyys mikään pakollinen asia ollut Norjassakaan. Jos Portugalin ja Espanjan talous vielä kaatuu sopivasti ennen Suomen vaaleja, tämä tuo Perussuomalaisen puolueen kannatuksen taaskin muutaman prosenttiyksikön lisää. – Soini ja kumppanit, oletteko kuulolla?! Valmistautukaa ottamaan vastaan pääministeripuolueen paikka ja koettakaa selvitä vastuustanne! Vaaleissa myönteisiä tuulia riittää, mutta tuossa tehtävässä tarvitsette muutakin kuin hyvää onnea.