23. toukokuuta 2009

Matti Näsällä on yletöntä asiaa


Voi ny sun perskutarallaa! Nynne keksi semmosen meediamaksun. Ensin oli teeveelupa, sitten pullikoitiin teeveemaksulla, ja nynne meinaa laskuttaa asumuskohtasella verolla.

Minkä tähren mää itte mitään maksan, kun emmää niiltä mitään ostakaan. Ei maar sanomalehdetkään voi lähettää kenellekään laskua, jos ei mitään tilaa. Eikä matkapuhelimen hallussapidosta laskuteta, vaan siitä, että puhuu puhelimessa jonkun kanssa. Kyllä jämpti on näin.

Pistäköön Yle kanavansa kortin taakse! Mutta siihen se loppuis Ylen laulu, kun ei niitä kukaan osta. Siinä se. ”Laadulla” koettavat perustella, mutta sehän on päätön ketju. Eikä sieltä muuta tule kun nostalgisia ryssän rokumentteja, joissa haikaillaan kommunismin perään. Sitä se on Ylen laatu.

Ja kaikkea voidaan perustella ”laadulla”. Selvähän se, että laatu kasvaa, kun kulutkin kasvaa. Jos jollekin firmalle annetaan avoin valtakirja, niin kulut karkaa käsistä, kun ei ole mitään merkitystä sillä, mitä mikäkin maksaa! Ja veron määrähän nousee aina sitä mukaa. Siinä on piikki auki pohjia myöten! Laadukkainta ohjelmaa on ollu tähänkin asti stereotesti, sää rannikkoasemilla ja ohjelmistosiirtoketjun mittaustauko. Mää en kattele muuta kuin Korollan kojelaudassa olevaa Plaupunktia, ja peräkontissa mulla on kalaboksi.

Jos Yle meitä ryöstää, niin mää kävelen Ylen pääkonttorille ja otan kans. Vien irtaimistoa taikka jotain. Taikka sitten maksan leikkirahalla, kun leikisti muka katsotaankin.

Ei perkele moista pakkomaksatusta! Kohta tulee varmaan koiravero koirattomille, tulovero tulottomille ja kirkollisvero kirkottomille. Ja samaan syssyyn VR-vero ja Finnair-vero, kun ei valtion hommat koskaan kannata. Kilpailu se firman tiellä pitää. On pakko tavotella tehokkuutta eikä perustaa suojatyöpaikkoja puoluepukareille, nääs. Miltä kuullostaisi ”suomenruotsalaisen ohjelmistotuotannon kansainvälisten asioiden koordinaattori”? Sopis mulle, juu. Maikkari tulee toimeen paljon vähemmällä, vaikkei sille anneta teeveemaksuista mitään. Silti putiikki kannattaa! Paremmin! Ja tulee parempaa ohjelmaa.

Niitten kannatas vetää Yle oikeuteen kilpailutilanteen vääristämisestä. Sieltä se tulis kilpailuasiamiehen ratkaisu kuin mankelista. Eli Yle rikkoo kanavakilpailua etuoikeudellaan.

Mitään perustetta erityisasemaan ei ole. Yle myi lähetysvärkkinsäkin, eikä omista edes niitä. Siihen se loppui kanavamaksun perintä kilpailijoilta. Ja nysse itte maksaa frankkomannien omistamalle Rikitalle joka bitistä. Muuten meillä olis teräväpiirtolähetykset jo. Tyhmä kauppa.

Ja voi noita TV-tapalurkastajia! Ei ole tästä ajasta kyllä. Albaniasta tulevat, kuten koko käsitekin. Jatkossa vaan korvautuisivat ulosottomiehillä. Käväsin muuten toissa vuanna Italiassa ja Ranskassa. Molemmissa oli yleisradiokanavilla mainoksia. Kaupallisesti rahottavat. Ja perskutarallaa: Rysselin kaupunki on kokonaan teeveelupavapaa vyöhyke! Eli byrokraatit ei maksa mitään. Siviilipidättää pitäisi.

Se Lintilän ehdotus on sosiaalisesti epäoikeudenmukanenkin: rokressiota siinä ei ole, eli köyhä maksaa saman kun rikaskin. Tuloverona se pitäis periä, jos meinaavat Yleä eetterissä pitää. Mää maksan nytten jo Tojotasta käyttömaksua niin paljo, että ei perkule! Ei kiitos enää veroluonteisia maksuja, ei kerta kaikkiaan, ei!

Kyllä jotkut pääsee elämästä vähällä, kun ei synnykään, taikka tulee abortti. Mulla katkee kohta verisuoni päästä. Mutta nymmää lopetan. So’o moro now!


P. S.

Jaa ei. Pistän tähän linkkejä vielä.

Erkostakin pääsee eroon nääs, jos haluaa: Eroa erkosta, niin ei tarvi pistää lanttiakaan likoon Hyysärin puolesta.

Ja sama Ylelle: adressiin nimmaria vaan veroa vastaan! Nykymeediassa eletään moternia ilmaisjakelun aikaa. Ei kukaan mullekkaan mitään maksa tiatotoimistoni ylläpidosta. Saisivat itte siitä maksaa, että mää heirän juttujansa luen :)