16. huhtikuuta 2009

Päivän viherkukkaset


Päivän vihervasemmistolaiset mediakukkaset on jälleen jaettu. Kun MTV3:n TSN-gallupilla teettämä tutkimus ennakoi vaalivoittoa Perussuomalaisille, tuli Sanoma-lehdille hätä käteen. Niinpä tämänpäiväinen Helsingin Sanomat julistaa Sami Borgilta kiskomassaan jutussa, että vaalitutkijan mukaan ”Soini voi kompastua omaan temppuunsa”. – Mihin temppuun? Soini on kieltämättä luvannut olla ehdokkaana myös seuraavissa eduskuntavaaleissa vaikka tulisikin valituksi europarlamenttiin. Mutta miksi Alexander Stubbin, Paavo Väyrysen ja monen muun siirtymistä Suomen politiikkaan kesken europarlamenttikauden ei kutsuta tempuksi?

Median temppuilua on sekin, että eräät ehdokkaat saavat julkisuutta enemmän kuin osaavat pyytää. Erään esimerkin tarjoaa Mitro Revon suitsuttaminen kaikissa medioissa heti, kun Sdp ilmoitti ortodoksipapin valinnasta puolueen listoille. Muun muassa Ilta-Sanomat myöntää auliisti sivutilaa ehdokkaalle, mutta haluaisinpa nähdä, milloin Sanoman lehdet kertovat esimerkiksi perussuomalaisista yhtä avoimen puolueettomasti. Kun demarien listalta löytyy 1970-lukulaisten poliitikkojen ja heidän jälkeläistensä lisäksi pari entistä urheilijaa, populistien lista siinä vain piteni.

Puoli vuotta sen jälkeen, kun eräässä Vantaan koulussa riideltiin kalapuikoista (muistatte kai maata mullistaneen kalapuikkojupakan), Vihreiden nuorten puheenjohtaja Fatim Diarra ilmoittaa nyt järjestönsä toivovan kouluihin ”vain yhtä liharuokapäivää”. Ei siis riitä, että suomalaiset pakotetaan syömään halal-lihaa, kuten eräässä koulussa jo tehtiin oppilaiden itsensä tietämättä. Nyt oppilailta haluttaisiin riistää perinteiset suomalaiset liharuoat pois. - Ei helvetti! Parempaa pötyä pöytään pitäisi panna jo muutenkin aliravituille koululaisille, jotka joutuvat täyttämään energiantarpeensa joko amerikkalaistyyppisillä hampurilaisilla tai pizzerioiden rasvaisella junk foodilla.

Vihreiden nuorten esitys on osoitus sellaisesta totalitarismin lietsonnasta, joka huonontaa suomalaista yhteiskuntaa. Laitosruokailu on aina tietynlaista pakkosyöttämistä, mutta tähän asti koulujen oppilaat ovat voineet itse päättää, murkinoivatko he loppuun liha-annoksensa vai valitsevatko lautaselleen pelkät salaatit. Mikäli vihreiden ehdotus toteutuisi, kaikki oppilaat pakotettaisiin rehulinjalle, kunnes persiljat pursuaisivat korvista ja sellerit tulisivat suupielistä ulos.

Syynä terveellisen suomalaisen liharuokaperinteen laiminlyömiseen on tietysti monikulttuurisen koulun ideologia. Tähän akkamaiseen perinteenhalveksuntaan liittyy lisäksi se, että juuri mistään muualtakaan Suomesta ei saa enää kunnon lihapullia, possupataa, metsästäjänpihvejä eikä mitään muutakaan miehenruokaa. Ongelmana on, että oikeaoppiset muslimit eivät voi edes aterioida samassa pöydässä, jossa joku toinen syö herkullista siankinkkuvoileipää. Sen sijaan he kehtaavat valittaa suomalaisesta ruoasta, vaikka vieraisilla on yleensä tapana syödä sitä, mitä tarjotaan.

Helsingin Sanomien tekaisema juttu kertoo, että lehdessä menee läpi mikä tahansa faksina lähetetty tiedote, jos se on oikean poliittisen ryhmän taholta lähtöisin. Viimeisen viherkukkasen tarjoaa Timo T. A. Mikkosen toimittaman ohjelman nopea lopettaminen neloskanavalla ja se, että Helsingin Sanomat teki aiheesta ”täysin avoimesti” lööppijutun, vaikka lehti edustaakin samaa konsernia.

Oliko ohjelma niin huono, että sen alentuneet katsojaluvut voidaan kertoa avoimesti? Mitä merkitsee, että Nelosen ohjelmajohtaja Kristiina Werner-Aution mukaan lopettamisen syynä eivät olleetkaan katsojaluvut? Tuliko Timo-parka sanoneeksi jotain sopimatonta? Hän taisi arvostella monikulttuurista yhteiskuntaa.