30. heinäkuuta 2009

Tuplasti top tenissä


Saksalaisen Books on Demand GmbH:n kausitiedotteen mukaan kaksi kirjaani on selviytynyt toisella vuosineljänneksellä kustantajan top teniin.

Tiedotteen mukaan Sensuurin Suomi kohosi ilmestyessään Suomalainen.com-myyntilistan ykköseksi tietokirjallisuuden sarjassa, kun taas kustantamon omalla listalla se ylsi toiseksi. Edelle meni vain chihuahuan hoito-opas, mikä lienee ymmärrettävää, sillä harrastekirjat myyvät kohtalaisen hyvin, ja Suomessa on varmastikin enemmän chihuahuan omistajia kuin filosofiasta kiinnostuneita ihmisiä.

Suomalaisen nykyfilosofian historiani oli listalla kuudes. Teosten levikki on melko hyvä siihen nähden, että kaikki suomalaiset mediat ovat jättäneet teokseni systemaattisesti esittelemättä ja sulkeneet suunsa kirjoistani kuin sammakon pimppi. Erinomainen tulos on, sillä se on saavutettu ilman minkäänlaista henkilökohtaista julkisuutta: ei tissejä, ei urheilutuloksia eikä laulamista - vain puhdas kirjallisuus.

En mainitse asiasta tietenkään itseäni tai kirjojani. Totean tämän kiittääkseni kirjojeni hankkijoita. Oikeastaan nämä eivät ole minun kirjojani lainkaan vaan niiden ystävieni kirjoja, joille olen ne kirjoittanut ja jotka ovat tekemiseen rohkaisseet.

Hattu päästä ja kumarrukseni Teille, olettepa mitä mieltä tahansa ajatuksistani!