5. helmikuuta 2009

Puolueellisia puolueuutisia


Ylen uutiset kertoivat tänään, että nyt oli Sdp:n kannatuksen ”vuoro” vajota alle 20 prosentin. Uutinen näkee kannatuksenlaskun pelkkänä aaltoiluna katsoen puolueiden vuorottelevan tuon haamurajan alapuolella. Kokoomus puolestaan on nostanut kannatuksensa kohtalaisen pysyvästi 25 prosenttiin ja Perussuomalaiset kunnallisvaalien 5 prosentista yli 8 prosenttiin jättäen taakseen Vasemmistoliiton.

Keskeinen kysymys on: miksi Yle ei kerro todellisena uutisena sitä, mikä tämän gallupin valossa on oikeasti totta? Se on tämä: poliittisen vasemmiston kannatus vajoaa kuin lehmän häntä, kokoomus on viisi prosenttiyksikköä muiden niin sanottujen suurten puolueiden edellä, ja Perussuomalaiset ovat nousemassa keskisuurten puolueiden joukkoon. Sillä tästähän oli kyse.

Persuja vähätellään myös muissa yhteyksissä. Kun Timo Soini touhuaa uuden europarlamenttiryhmän perustamiseksi, Helsingin Sanomat liennyttää asiaa otsikoimalla, että Soinin tukema EU-puolue on vaikeuksissa, kun muuan puoluejohtaja oli jättänyt (tai kuka ties unohtanut) nimmarinsa pois perustamispapereista. Paljon olennaisempaa EU:n piirissä on kuitenkin se, että Irlannin kansa päätti jättää oman nimensä pois EU:n perustuslakiluonnoksesta kokonaan.