6. maaliskuuta 2010

Saako politiikkaan osallistua?


Myös maahanmuuttokriitikoille voi tapahtua joskus jotakin myönteistä. Näin kävi, kun Perussuomalaisten valot vaihtuivat jälleen ”vihreiksi”.

Mainiota, että Jussi Halla-aho ja Perussuomalaisen puolueen puheenjohtaja ovat päässeet sopimukseen Halla-ahon ehdokkuudesta ensi eduskuntavaaleissa. On tärkeää, että maahanmuuttokriittinen ajattelu kanavoituu parlamentaarisen puolueen kautta.

Tässä tilanteessa olisi parasta, että kaikki maahanmuuttokriitikot olisivat käytettävissä saman puolueen ehdokkaina valtakunnallisesti. Jussi Halla-ahon varhainen ilmoitus ehdokkaaksi asettumisesta oli ymmärrettävää juuri ennen Perussuomalaisten ”Vuosi vaaleihin” -risteilyn alkamista. Tämä helpottaa myös monien muiden ratkaisuntekoa. Vaalimenestyksen sinetöi lopulta se, kuinka uskottavan ehdokasasettelun puolue saa kokonaisuudessaan aikaan ja keitä puolue keksii houkutella mukaan.

Selvää näyttöä siitä, että tulossa ovat nimenomaan maahanmuuttovaalit, antoi erään vihreän poliitikon blogissaan esittämä reaktio, joka oli käytännössä hyökkäys sitä vastaan, että vaaleissa on ylipäänsä ehdolla maahanmuuttoa arvosteleva henkilö. Tuskinpa kyseinen kurditaustainen kirjoittaja ilmoittaisi ”haastavansa” Halla-ahon kannattajia, ellei hänellä olisi oma lehmä ojassa, toisin sanoen jos kyse ei olisi hänen omista intressistään, tarkoitusperistään ja eduistaan Suomessa. Millään yleisellä edulla maahanmuuton jatkaminen ei ole perusteltavissa. Kyse on kaikessa karuudessaan maahanmuuttajien ja kantaväestön valtataistelusta meidän omalla maaperällämme. Tähän on tultu.

Olisi kiintoisaa tietää, kuinka pahasti maahanmuuttajien veret kiehahtaisivat siinä tapauksessa, että joku suomalainen ilmoittaisi haastavansa jonkun maahanmuuttajaehdokkaan heti tämän ilmoitettua ehdolle pyrkimisestä. Nyt he näyttävät pitävän suomalaisen ihmisen ehdokkuutta jonkinlaisena rikoksena. Heidän kanssaan on turha ryhtyä vänkäämään maahanmuutosta koituvien laskujen penninpyöristyksistä ja muusta tilastosilpusta. Politiikassa vedetään linjaa periaatteista ja arvoista, siitä, mitä suomalaiset haluavat tai eivät halua. Vaaleissa kyse on poliittisen tahdon ilmaisemisesta.

Ulkomaalaiset, siirtolaiset, vierasperäiset tai millä nimellä heitä kutsutaankin, olisi saatava ymmärtämään, ettei ole heidän vallassaan päättää maahantulon eikä oleskelun oikeudesta. Jos maahan tullaan Kalašnikov kädessä ilman viisumia, sitä sanotaan hyökkäykseksi ja asia annetaan sotilaspiirien haltuun. Mutta kummallista on, että jos maahan tullaan niin sanottuna turvapaikanhakijana ilman papereita, sitä sanotaan maahanmuutoksi ja tulija saatetaan hotelliin. Olen Jussi Halla-ahon kanssa täsmälleen samaa mieltä siitä, että tästä hulluudesta pitää tehdä mahdollisimman nopeasti loppu.