1. lokakuuta 2010

Hullujen huhumylly


Älymystölehti Metro kirjoitti eilen (30.9.2010) kannessaan, että ”Hiippareista on paljon huhuja”. Lehden mukaan muutamat helsinkiläiset vanhemmat olivat tehneet ilmoituksia poliisille lasten kouluteillä liikkuneista ihmisistä. Pitihän se arvata: pedofiileja siinä taas vainottiin. Kun huhuille ei kuitenkaan löytynyt todellisuuspohjaa, vanhemmat ilmeisesti vain projisoivat omia insestisiä pedofiliayllykkeitään perheen ulkopuolisiin kohteisiin.

Viime maanantaina (27.9.2010) Metro kirjoitti pääotsikossaan, että ”Koiraa jahdattiin lentokentällä”. On se ihme, ettei viaton luontokappalekaan saa enää elää rauhassa. Kimppuun käyvät rankkurit, elämäntapatarkkailijat ja sanomalehtien juoruämmät.

Maamme henkinen tila lähestyy hullujen karnevaalia. Ihmiset näkevät ”hiippareita” kaikkialla. Lopulta he lyövät toisiaan rautalapiolla päähän jahdatessaan pimeässä vainoharhaisesti toisiaan: ”Klonk! Siinä meni Mähmäsen Hiski.” Ja ”Klonk! Siinä Hienosen Sanelma”. Ja populistinen media vain kiihottaa tätä kampanjaa.

Harvardin yliopiston professori Robert Putnam todisteli teoksessaan Bowling Alone – The Collapse and Ravival of American Community (2000), että monikulttuurisissa yhteiskunnissa ihmiset eivät luota enää, paitsi ulkopuolelta tuleviin ihmisiin, myöskään toisiinsa. Näin maahanmuutto lisää myös yleistä epäluottamusta, minkä seurauksena ihmiset alkavat etsiä syntipukkeja, syyllisiä, uhkatekijöitä ja ahdistuksen aiheuttajia toisistaan.

Myös Hullut päivät ovat taas ovella. Älkää nyt kumminkaan menkö ihan sekaisin koettaessanne peittää omia syyllisyydentunteitanne ja kaikkea sitä ahdistusta, jota pieni maailmanne sisältää, pelkkiin toisianne koskeviin ajojahteihin.