7. kesäkuuta 2009

Päivä kuninkaana


Hyvää vaalisunnuntain aamua. Muistakaa toki käydä äänestämässä. Itse kävin jo ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä. Yksinhän Suomi ei voi europarlamentin laivaa kääntää, mutta olen melko varma siitä, että näistä tulee eräänlaiset käännekohtavaalit.

Ihmiset ovat niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa saaneet tarpeekseen jatkuvasta maahanmuutosta, kansallisvaltioiden halveksumisesta, demokraattisten kansalaisvapauksien kuten sananvapauden kaventamisesta ja kansallisten etujen polkemisesta. Edellisissä vaaleissa vuonna 2004 ilmiö ei ollut vielä kovin selvästi näkyvissä, vaikka silloinkin EU-kriittiset ryhmät keräsivät melkoisen voiton. Sen sijaan viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana ovat vuoden 2001 tapahtumien hedelmät kypsyneet, ja tulos näkyy kaikissa EU-maissa.

Euroopan unioni on kohdannut rajansa. Tulevien europarlamenttien tehtävä on estää suuremmat vahingot ja typistää Euroopan unionin vaikutusvalta talousliitto EEC:n tasolle, toisin sanoen kovaan talousunioniin.

Euroopan unioni on jo tehnyt tehtävänsä Itä-Euroopan maiden vapauttamisessa kommunismista, eikä nykyistä laajempaa sosiaalista harmonisointia tarvita. Aivan kuten sosialistimaiden vapautusprosessissa jo nähtiin, yhdenmukaistamisen kautta leviävät myös kielteiset vaikutukset puolin ja toisin. On helpompi tehdä akvaariosta kalakeitto kuin saattaa kalakeitto takaisin akvaarioksi.