12. joulukuuta 2010

Tukholma on vihdoinkin aidosti monikulttuurinen


Uulalaa! Ruotsissa ollaan aina meitä edellä. Tukholma on aidosti monikulttuurinen, kun muuan islamistinen itsemurhapommittaja räjäytti itsensä putkipommilla Bryggargatanin ja Drottninggatanin kulmassa. Myös kolmensadan metrin päässä palanut auto oli hänen jäljiltään, ja asiantuntijan mukaan kaikkien kuuden pommin räjähtäessä olisi väkijoukossa voinut kuolla useita satoja.

Iskun tekijä oli syyttänyt Ruotsin suojelupoliisin saamassa viestissä Ruotsin valtiota Muhammed-pilapiirtäjä Lars Vilksin tukemisesta ja vaati, että muslimien pitäisi lopettaa ”länsimaiden nöyristely”. Mieleen tulee legenda muslimiterroristista, jolta kysyttiin, miksi tapoit tuntemattomia ihmisiä, ja vastaus kuului: ”Vain tuttujako pitäisi tappaa?”

Ihqua! Pian saadaan varmaan tätä etnistä värinää myös Helsinkiin. Se lienee vain ajan kysymys. Ei minulla tällä kertaa muuta. Sanoin kaiken jo. Taivastelkaa nyt, kuten Bildt ja Stubb, jotka piipittävät Twitterissä.

Vitsikästä on sekin, kuinka Suomen Korkein oikeus juuri viime torstaina korotti niiden Ylen journalistien tuomioita, jotka rohkenivat epäillä eräitä turkulaisia kurdeja terrorismiyhteyksistä. Epäily voi olla väärin, mutta siihen ohjaa tosiasia, että terrorismi on osa muutamien tahojen brändiä. Epäileminen on myös osa tieteellistä tiedonmuodostusta, joten kyllä jokaisen ihmisen kunnian pitäisi epäilyksen sana kestää, mikäli omatunto on puhdas kuin pulmusella.