13. kesäkuuta 2021

Kun jokainen vastaus on yhtä oikea

Demokratia on huono tapa järjestää hallinto, sillä se antaa yhtä paljon valtaa tyhmille kuin viisaille. Tulokset näkyvät julkisessa taloudessa, jota hoidetaan Pölhö-Kustaan logiikalla: luovuttamalla varallisuutta ulkomaille ja ulkomaalaisille – omaksi velaksi.
 
Vaalit ovat perinteisesti keino, jolla järkipoliitikot ovat kaapanneet ja uusintaneet valtansa ja siirtäneet sen hiljaisesti viisaalle vähemmistölle. Tämä ei ole tosin pätenyt enää 20 vuoteen. Läpi eivät pääse järkevimmät vaan ne, jotka mölyävät äänekkäimmin, ja ääneen ajattelevat harjataan pois, niin kuin ajattelijat yleensäkin. Suomessa jokainen on vapaa, vaikka ei olekaan. Se on Veronikan kaksoiselämää.
 
Rohkenin tänään häiritä vaaleja ja syrjiä muita puolueita antamalla pois ainokaiseni, sillä pahojen voittoon riittää, että me hyvät emme tee mitään. On syytä muistaa, että me äänestäjät olemme vain poliitikkojen ja median nöyriä palvelijoita.
 
Äänestin tällä kerralla nuorta suomalaista. – Miksi? Mädättäjäpuolueet ovat eteviä johtamaan nuorisoa harhaan, ja niillä on voimakkaat nuorisojärjestöt ja -kannattajat. Siksi on tärkeää, että myös vastuulliset puolueet saavat läpi uutta sukupolvea, sillä nuorisossa on kansakuntamme tulevaisuus. Näin nuoremme eivät lannistu ja turhaudu.
 
Myöskään pormestarivaali Helsingin kuntavaali ei oikeasti ole. Pormestarien valinnan loppukierros tapahtuu valtuustossa samalla periaatteella kuin asukkaiden valinta Hekan kruununjalokiveen Jätkäsaaren uudessa vuokratalossa: rasti ruutuun ”kaksoisraskaus”, ja hakemuksesi penthouseen on mukana. Se on tanssia auringonpaisteessa Vihreiden ja Kokoomuksen kesken. Lähiö rikastuu, kun ongelmia ripotellaan eri puolille. 
 
Tosiasiassa sillä tavoin ongelmat eivät katoa, vaan niistä kärsivien määrä kasvaa. Maahanmuutto on ollut pitkään kaupungin keino ”lisätä pääkaupunkiseudun vetovoimaisuutta” ja rohkaista myös kantaväestöä elinikäiseen asunnon hakuun. 
 
Ehkä on hyväkin, etten ole vaalissa ehdolla. Helsinki ei ole sama kuin silloin, kun tulin tänne asumaan neljännesvuosisata sitten. Kaupungin monikulttuurisuus ällöttää minua entistä enemmän. En ole koskaan kuullut kenenkään siirtyvän Helsinkiin asumaan siksi, että täällä on ”hyvät kulttuuripalvelut” – enkä kenenkään lähtevän pois täältä siksi, että ”monikulttuurisuus ei riitä”.
 
Vihreät ja vasemmisto kannattavat perinteisesti raideliikennettä ja vastustavat autoilua – paitsi kun kyseessä on heidän oma virka-autoilunsa. Se syö enemmän bensiiniä kuin pääministeri ahmaisee ”tasa-arvolla ja ihmisoikeuksilla” marinoitua aamupalaa.