12. tammikuuta 2021

Viestinnän työelämäprofessori aiheplagiaattorina

Pilapiirtäjä Kari Suomalainen sanoi aikoinaan, että taiteen suuruuden merkki on se, kun takataskustakin varastetaan.

Tampereen yliopiston viestinnän työelämäprofessoriksi nimityksen saanut maisterisnainen Reetta Räty kirjoittaa Yleisradion kolumnissaan, että ”[k]ansan jakautumisen kauhistelun sijasta voisi miettiä, mistä jakautuminen johtuu”.

Harmi, etten saa tekijänpalkkiota tuosta aiemmin esittämästäni ajatuksesta. Olin esittänyt tämän kysymyksen ja perustellun vastaukseni kirjassani Totuus kiihottaa – Filosofinen tutkimus vasemmistopopulistisen valtamedian tieto- ja totuuskriisistä (Suomen Perusta, 2020).

Näkemykseni on löytänyt sittemmin tiensä jopa teostani käsittelevään Wikipedia-artikkeliin, joten kyllä sen täytyy totta olla.

Vastaukseni ei ilmeisesti miellyttänyt Helsingin Sanomissa työskennellyttä Rätyä, sillä hän jätti asian käsittelyn pelkkään kysymyksen märehtimiseen.

Syynä kansakunnan jakautumiseen on suksien meno ristiin maahanmuutosta ja EU:n liittovaltiopolitiikasta johtuvien arvo-, etu- ja kulttuuriristiriitojen vuoksi.

Sen asemasta, että toimittajat kirjailevat tutkimustuloksiani omiin nimiinsä ja hakevat niillä nostetta poseeratakseen yliopistoissa, he voisivat ottaa vahatulpat korvistaan ja tehdä lehtiinsä sekä kanavilleen rehelliset jutut siitä, mitä sanoin mediatutkimuksessani.

Heidän pitäisi myös jättää tieteen tekeminen meille akateemiset opinnäytteet suorittaneille ja tieteellisesti ansioituneille.

Mutta oli jälleen kiintoisaa havaita ja todistaa, että tutkimustani luetaan viestintätieteiden laitoksilla. 

Enemmänkin saa toki varastaa, mutta toivoisin, että seuraavan kerran lähteeksi laitettaisiin oikea tekijä, eikä kiitoksia osoitettaisi Emilia Paloselle, Leena Malkille tai muille punavihreällä yliopistorehulla ruokituille tieteellisen kultapossukerhon kellokkaille – saati kulttuuriministeri Annika Saarikolle, joka on vastuussa kirjani julkaisijaa vastaan suunnatuista häikäilemättömistä ja brutaaleista rahoituksen takaisinperintävaateista, tieteellisen vapauden rikkomuksista ja kiristys-, painostus- sekä häirintätoimista.