22. elokuuta 2012

Mokutettua opiskelija-asuntopolitiikkaa


Opiskelijoiden asuntotilanne on joka vuosi entistäkin synkempi johtuen ulkomailta tulvivien opiskelijoiden paisuvasta määrästä. Monet suomalaiset opiskelijat joutuvat jonottamaan asuntoa vuosia, ja kadulla sekä toisten nurkissa asuminen on pysyvää.

Helsingin Sanomat kertoi juuri, että Jätkäsaareen ja Kalasatamaan valmistuu uusia Hoas-taloja, joihin saadaan paikat noin puolelle tuhannelle opiskelijalle. Asunnot on kuitenkin pilattu yhteiskeittiöillä, joita käyttää kymmenkunta asukasta. Vain kylpyhuoneet on rakennettu asuntoihin yksityisiksi.

Onkin kysyttävä, minkä vuoksi rakennetaan tätä ”yhteisöllisyyttä”, eli opiskelijoita pakotetaan pakkososiaalisuuteen, vaikka kukaan ei sitä halua!

Miksi opiskelijoille ei rakenneta samanlaisia kunnon asuntoja kuin muillekin ihmisille? Minkä vuoksi opiskelijoiden pitäisi kärsiä ”yhteiskeittiöistä”, kun kukaan (edes samanikäinen) ei-opiskelija ei sellaiseen suostuisi?

Kustannussäästö yhteiskeittiöistä on mitätön, kun jääkaapit ja kylpyhuoneet kuitenkin rakennetaan jokaiseen soluasuntoon. Taitavat olla Hoasin arkkitehdit ja tilaajat näitä 60- ja 70-luvun kommunisteja, sosialisteja ja vihreitä, joilla on jokin persoonallisuushäiriöistä johtuva sisäinen pakko rakennuttaa jokaiseen asumismuotoon ”sosiaalisuutta”, vaikka kukaan ei sitä kaipaa myöskään tavallisissa kerros- ja rivitaloissa.

Mokuttajia he joka tapauksessa ovat, sillä he rakentavat monikulttuurisuutta ihan betonista ja pakottavat ihmiset tilallisilla ratkaisuilla yhteen. Lopulta myös suomalaisten on haisteltava afrikkalaisten maahanmuuttajien suitsukkeita ja jauhettava halal-lihaa siellä somalialaisen sosialismin vertauskuvassa, yhteiskeittiössä, jossa rähjäisyyttä riittää kuin arabialaisella torilla.

Siinä meni taas kalliit rakentamiskustannukset hukkaan. Tulevaisuudessa jouduttaneen asentamaan omat keittiöt vesijohtoineen ja viemäreineen, jotka vedetään sieltä kylppärin puolelta. Ja hintaa tulee.

Helsingin Sanomien jutusta puuttui taaskin maahanmuuttokriittinen näkökulma kokonaan. Lehden mukaan jo kolmannes kaikista Hoasin asunnonhakijoista on ulkomaalaisia! He siis hyödyntävät Suomen valtion tuella rakennetun asuntokannan suomalaisten opiskelijoiden valmistuessa, kyllästyessä jonottamaan tai joutuessa hakeutumaan kalliisiin markkinavuokraisiin asuntoihin. Ulkomaalaisten suuri osuus kaikista hakijoista voi selittyä myös siten, että kaikki ulkomaalaiset eivät ole opiskelijoita vaan ”opiskelijoita”. Jos taas kolmannes hakijoista on todellakin oikeita opiskelijoita, heitä on siinä tapauksessa maassamme liikaa.

Jutun yleisökommenteista käy ilmi, että kulttuurikonfliktit eskaloituvat yhteiskeittiöissä. Tämä ei ole ihme, sillä ne kärjistyvät tavallisten taloyhtiöiden porraskäytävissä ja yleisissä tiloissakin ulkomaalaisten käyttäessä yhteisiä tiloja ominaan, melutessa, rymytessä, töhriessä ja ”tuulettaessaan” huoneistoja rappukäytäviin.

On myös kysyttävä, miksi suomalaisten veronmaksajien kustannuksella tehdään ylipäänsä yhtään asuntoa ulkomaalaisille? Suomessa on jo nyt kaksi kertaa enemmän ulkomaalaisia opiskelijoita kuin Suomesta on ulkomailla. Vaihtosuhde on vääristynyt. Suuri ongelma tämä on yliopistoissa, joissa hallinto ja rehtoraatti ovat asettaneet oikein tavoitteeksi, että vähintään 15 prosenttia kaikista opiskelupaikoista annettaisiin lahjaksi ulkomaalaisille, vaikka he eivät olekaan suomalaisia millään tavalla oikeutetumpia nauttimaan valtiorahoitteisen yliopiston suojelua.

Kaupungin parhaat vuokra-asunnot Jätkäsaaresta, Kalasatamasta ja muista uusista kohteista vievät nykyään muslimien suurperheet, jotka lisääntyvät vailla mitään rajaa. Heille annetaan ne kattohuoneistojen 200 neliön luksuslukaalit, jotka on rakennettu vain siksi, että saadaan keskineliömäärä nostetuksi vihreiden penäämään 75:een. Suomalaisilla ihmisillä lasten hankintaan ei ole enää varaa sosiaalitoimen tukiessa paremmin ulkomailta tulevia kuin suomalaisia.

Tyypillistä on, että työttömäksi joutuva suomalainen ei saa sosiaalitoimelta mitään, jos on vähänkin varallisuutta, kuten autonromu, mutta mamut ovat yleensä vailla kaikkea varallisuutta ollessaan pakolaisia. Siksi he täyttävät sosialistien laatimien toimeentulotukinormien ihanteet täydellisesti, ja kunta sekä valtio antavat heille kaiken.

Ja HYY penää vain lisää ulkomaalaisia opiskelijoita Suomeen, vaikka kaikki mitä heille annetaan, on suomalaisilta opiskelijoilta itseltään pois.

Julkisilla varoilla tuetut opiskelija-asunnot pitää antaa vain Suomen kansalaisille!

En tietenkään vastusta tasokkaiden opiskelija-asuntojen rakentamista myös kaupunkien keskeisille paikoille. Sen sijaan kannatan sitä, sillä suomalaiset opiskelijat tekevät tärkeää työtä kehittäessään itseään ja suomalaista yhteiskuntaa toisin kuin ulkomaalaiset, jotka käyvät täällä vain hyödyntämässä maamme koulutusresursseja ja viedäkseen ne seuraavaan kohdemaahansa.

Lisäksi kannatan koko sairaan asuntopolitiikan uudistamista tavalla, josta olen kirjoittanut asuntopoliittisessa ohjelmassani.

Suomalaista asuntopolitiikkaa pitäisi hoitaa kokonaisuutena paljon paremmin. Omakustannuspohjaisissa yhtiöissä, kuten Stadin asunnoilla ja Hoasilla keskineliövuokra on vain 10 euron luokkaa ja hintahuiputkin ovat vain 16 euroa neliöltä. Markkinavuokriin vertaamalla havaitaan, miten häikäilemätöntä bisnestä yksityiset vuokra-asuntokeinottelijat tekevät, kun vuokrien hintasääntelyä ei ole palautettu lakiin.