29. lokakuuta 2012

Valtuutetut, älkää säästäkö viisaudessa


Jos vaaleilla voisi vaikuttaa, äänioikeus otettaisiin todennäköisesti pois. Jos äänestämisestä olisi kansalaisille jotakin hyötyä, se tehtäisiin luultavasti maksulliseksi. Ja se, että äänesi ylipäänsä kelpaavat poliitikoille, osoittaa, että he pyrkivät hyötymään pois antamastasi poliittisesta vallasta.

Nyt kun tavalliset pulliaiset ovat jälleen tuhlanneet pikavippinsä vaalikampanjoihin ja puolueiden sekä firmojen maskotit ovat tulleet valituiksi, on oikea aika onnitella uhrimielestä. Uudet valtuutetut saavat käsiinsä suuren määrän shittiä, ja kunnallisella puhtaanapitolaitoksella tulee olemaan paljon työtä vaalilupausten pois kärräämisessä.

Kuntien suurin huoli on vaalienkin jälkeen talous. Kaikki on kiinni rahasta. Raha taas riippuu taloudellisista vaihtosuhteista ja vaihtosuhteet poliittisesta vallasta. Helsingin kaupungin poliittiset voimasuhteet ovat perinteisesti olleet sellaiset, että valtuusto tulee helpostikin ajaneeksi vain hyvätuloisten ja varakkaiden asemaa. Vihreät ovat usein myötäilleet kokoomusta, eikä perinteistä oikeiston ja vasemmiston vastakkainasettelua ole ollut.

Mielenkiintoista on nähdä, mihin perussuomalaisten kasvanut ryhmä asettuu; talouskysymyksissä luultavasti vasemmiston linjoille mutta arvo- ja elämäntapakysymyksissä oletettavasti kristillisten ja muiden konservatiivien riveihin. Olisikin hyvä, että jokavuotinen Gay Pride kiellettäisiin venäläiseen tapaan, niin rauhallisen kulkueen tilalle saataisiin taas se oikea ihmisoikeusmielenosoitus.

Olen edelleen sitä mieltä, että Suomesta puuttuu kansallisliberaali puolue. Sen tulisi olla arvo- ja sosiaaliliberaali ja ajaa juuri sitä kansallista etua, jonka vasemmisto on unohtanut Internationaalia hoilatessaan ja oikeisto puolestaan haudannut eurotaloutta laastaroidessaan.

Arvatkaa, äänestinkö. Siis ketään? Ehdokkaana en tietenkään ollut. No hyvä on: äänestin suomalainen. Puoluekantaansa en sano, mutta sukupuolineutraalisti hän on nainen. Yleensäkin katson, että poliittisen vallan Suomessa pitää kuulua syntyperäisille suomalaisille, vaikka ja koska Helsingin Sanomat on euforisessa tilassa neljän valtuustoon valitun maahanmuuttajan puolesta. Onko mitään tärkeämpää?

Ilmaiset vinkkini kunnallispoliitikoille julkaisin jo aiemmin. Ne on tarkoitettu erityisesti kaikille niille, jotka eivät niitä tarvitse: 

Caterpillarit käyntiin Pääkaupunkiseudun Asutusohjelman toteuttamiseksi.

Guggenheimit rahoitettakoon helmikanojen ja kukkahattujen kukkaroista muttei julkisista varoista.

Kynnysmaksut pois peruspalveluilta, jotta niistä ei tule erikoispalveluita.

Röntgenkuvien analyysejä älköön ostettako intialaisilta yksityislääkäreiltä, kun suomalaiset virkalääkärit läpivalaisevat potilaansa yhdellä silmäyksellä ja vilkaisevat kuvatkin halvemmalla.

Tuulimyllyjä perustettakoon kernaasti Helsingin avarille meriulapoille hiilivoimaloiden sauhuja hälventämään, mutta 2020-hanke hylättäköön, jottei kuntalaisten pää osuisi kattoon veroäyrin ollessa 20.

Ennen maahanmuuttajien lisähaalintaa olisi integroiva ja assimiloitava ne toistakymmentä prosenttia peruskoulunsa päättävää suomalaisnuorta, jotka nykyään jäävät tai jättäytyvät vaille jatko-opiskelupaikkaa.

Kaupunki on pidettävä viihtyisänä muutoinkin kuin periaatteella joko viihdyt tai itket ja viihdyt”.

Vielä kerran: Onnittelut uusille valtuuston ja lautakuntien jäsenille. Toivottavasti saatte ainakin jokusen ilmaismatkan, hotelliviikonlopun, lohipäivälliset tai muuta kurmeeta kukin. Ja ATK-retardeille tiedoksi, että se luontaisetuna saamanne tietokone lähtee käymään virtanapista. Sitä ei saa esimerkiksi syödä.