8. maaliskuuta 2019

Itsensä tuhoava hallitus


Nyt mikrofoni Sipilälle: Miten meni noin niin kuin omasta mielestä?

Parodiahorisontti on jälleen ylitetty, kun Juha Sipilän hallitus jätti eronpyyntönsä.

Hallitus deletoi itsensä, ja puolueet siirtyvät muodollisesti oppositioon vastustamaan itseään!

Hallituksen ero on tietenkin vain nimellistä, sillä kokoonpano jatkaa toimitusministeriönä.

Tosiasiassa kyseessä on pelkkä vaalitemppu, joka johtuu siitä, että Kepun ja Kokoomuksen kannatuskato sekä Perussuomalaisten nousu ohjaavat unisimpiakin hieraisemaan lasejaan.

Ylen viimeksi julkaiseman gallupin mukaan olemme enää alle prosentin päässä pronssisijasta, ja viimeisen viikon viisari ennusti meille 15 prosenttia.

Vaikka Sipilän veto onkin ennennäkemätön silmänkääntötemppu, se oli oikeastaan ainoa looginen johtopäätös hallituksen työlle. Hallituksen pitikin kaatua soteen.

Eronpyyntö on yritys julkisesti tunnustaa epäonnistuneensa; jos edes se auttaisi. Ratkaisu tuli valitettavasti pari vuotta liian myöhään. Ero antaa Kokoomukselle ja Kepulle mahdollisuuden erottautua toisistaan vaaleja varten, mutta värieron näkeminen vaatii paljon havaitsijalta.

Politiikan päsmäreiksi ei pitäisi päästää ketään, jotka eivät politiikan toimintatapoja, olemusta ja yhteiskuntamme rakennetta sekä toimintaa ymmärrä tai tunne.

Hallitus oli kuin kone, joka tuhoaa itsensä ja osan hyvinvointiyhteiskuntaa, ja lopuksi kytkee itsensä pois päältä. Valot kabinetista sammuivat jo kauan sitten.

Ei varmaan järkyttänyt ketään?